VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
INFÖR RETURMÖTET I YOUTH LEAGUE
2023-10-24 18:27
Zakaria Loukili under det första mötet i Malmö.

HJK – Malmö FF
Onsdag 25 oktober 18:00
Helsinki Football Stadium

 

Tv-sändning: Matchen sänds tyvärr inte. Följ MFF på X för liveuppdatering.

 

MAX WESTERBERG INFÖR MATCHEN

Det var inte resultatet vi hoppats på i det första mötet. Hur har ni angripit det i efterhand?

– Vi har lyft det som fungerade bra för att inte bara stirra oss blinda på resultatet. Jag förstår att det sticker ut och inte ser så bra ut utifrån. Vi var väldigt besvikna. Men vi får försöka bryta ner det i mindre beståndsdelar än resultatet. Framförallt eftersom vi bara är halvvägs. Men vi har givetvis adresserat varför vi släpper in mål och pratat om att vi inte har råd att släppa in den typen av mål igen.

 

Du gillade lagets moral i att fullfölja matchen trots stort underläge senast. Hur betydelsefullt är det att fortsätta jobba så?

– Vi måste ta matchen därifrån den är och inte spela utifrån att vi ligger under med 4–1, utan spela den situation för situation. Jag tycker att vi i perioder klarar av att göra det när vi ligger under med 4–0. Alla som idrottat och tävlat vet att det finns psykologiska aspekter i det som inte är helt lätta att hantera när du är i det. Så det finns något gott i det.

 

Hur viktigt var det sena reduceringsmålet?

– Det var jätteviktigt i att det minskade marginalen lite. Spelarna vill och kommer att ge allt. De två senaste matcherna, U21-semin (3–0) och mot Västerås (5–0), apropå att göra mål, har varit väldigt positiva prestationer i det avseendet. Spelarna känner ingen tvekan kring att vi är farliga.

 

Hur är läget i truppen?

– Relativt bra. Vi har några som varit borta en längre tid men inget utöver det som förändrats till det negativa. Vi är pigga och fräscha och redo att göra 90 riktigt bra minuter.

 

ZAKARIA LOUKILI INFÖR MATCHEN

Hur är det som spelare att ta sig an den här uppgiften?

– Det är klart det är en tuff uppgift. Men jag tror på vårt lag. De senaste matcherna har vi gjort det riktigt bra. Det är också en erfarenhet att spela matcher som den här.

– Det är en stor erfarenhet för alla i laget att ta med sig i framtiden. Att resa på samma sätt som A-laget gör. Man har inte heller lika mycket scouting som mot svenska lag. Man får lösa det på bästa sätt och kommunicera mycket.

 

Det känns som att ni börjat hitta rätt i prestationerna. Vad är det som hänt?

– Jag tror vi har insett att det räcker och att vi måste vända. Vi har nu haft två tuffa matcher där vi gjort riktigt bra ifrån oss.

 

Det blev både mål och assist för dig i U21-semin mot Mjällby. Vad hoppas du på för egen del under matchen mot HJK?

– Så klart att göra mål. Men framför allt att hjälpa laget att vinna matchen och ta oss vidare till nästa runda.


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________