VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
U21: KLARA FÖR FINAL EFTER BORTASEGER MOT MJÄLLBY
2023-10-17 20:48
Theodor Olsson var nöjd med den andra halvleken i semifinalen mot MAIF

MATCHFAKTA

Mjällby AIF – Malmö FF 0–3
Mål: Jacob Shamoun (55′), Jörgensen (62′ S.), Loukili (89′)

THEODOR OLSSON EFTER MATCHEN

Om en tillknäppt första- och en sprudlande andra halvlek:
– Det är väl lätt att det blir så men vi är hyfsat nöjda med första halvlek också, skulle jag säga. Direktiven inför den andra halvleken var inte att förändra någonting utan snarare att försöka bibehålla både det starka försvarsspelet vi visade upp under första 45 och även fortsätta överbelasta och utmana. De gör många byten inför den andra halvleken och jag tycker vi hanterar det jättebra när vi behåller tryggheten och arbetar ner vår motståndare så att de blir väldigt trötta.

 

Loukili, Hughes och Shamouns vackra samspel vid 1–0:
– Ett fantastiskt mål. Vi startar anfallet nere från egen försvarslinje och spelar oss genom samtliga positioner nästan. Det är de här principerna vi tränar på varje dag och precis så här vi vill spela. Otroligt kul att se.

 

Vikten av att få första målet:
– Precis som när vi spelar med A-laget så vet vi att vi är starka när vi gör första målet i matcherna. Likaså här, jag tycker vi kontrollerar händelseförloppet efter 1–0.

 

De unga spelarna:
– Jättebra. Alla gav sig hän och det är kul att se hur de unga killarna går ut och tar för sig och tar ansvar framförallt. Det var många unga som fick speltid idag och alla bidrog verkligen till segern. En fullbordad insats från samtliga.

 

Kvartetten A-lagsspelarna som fick speltid:
– De bidrog också precis på det sättet man önskar att de ska göra vid den här typen av matcher. Jonas Knudsen bidrog med sitt ledarskap, Oscar Lewicki och Mahamé Siby med sin rutin och sitt lugn på det centrala mittfältet. Och Sebastian Jörgensen gör det han kan bäst, han utmanar på kanten och får med sig en straff som han själv sätter säkert.

 

Vad som händer nu:
– Nu blir det final mot vinnaren i den andra semifinalen mellan IFK Norrköping och Elfsborg, som spelas på onsdag. Tyvärr vet vi redan nu att finalen blir på bortaplan för oss.

LAGUPPSTÄLLNING

Marcus Pettersson
William Åkesson, Nils Zätterström, Jonas Knudsen,
Simon Lindfors, Mahamé Siby, Oscar Lewicki, Alexi Hughes
Sebastian Jörgensen, Zakaria Loukili, Jacob Shamoun

 

Ersättare: William Nieroth Lundgren, Joseph Atie, Zakarya Enow, Alexandru Ghita, Gentian Lajqi, Viggo Jeppsson, Adrian Daly Tempelaar


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________