VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
GRUNDSKOLEFOTBOLL MOT RASISMER CERTIFIERAS AV LUCS
2023-10-20 18:26
Manifestation mot rasism under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Häcken tidigare i år

Rasismer i olika former är samhällsproblem som inte minst barn drabbas hårt av. För mer än tio år sedan tog MFF tag i frågan tillsammans med Malmö Stad och började med en fotbollsturnering för 12-åringar under temat ”Ge rasism rött kort”. Satsningen har sedan dess både fördjupats med engagemang och workshops utanför plan samt breddats med idag över trettiofem medverkande skolor.

 

Verksamheten har också i snart tio år varit en så kallad kunskapspilot inom Föreningen för lokal Unesco-samverkan Sverige (LUCS). Nu blir piloten också certifierad. Det innebär att LUCS uppmärksammar att den verksamhet som utvecklats är i linje med LUCS syfte, fokuserat på att stärka lokal identitet i Malmö och samtidigt byggt nya kunskaper – som i sin tur har bildat underlag för andra aktörer.

 

Piloten certifieras med följande motivering:

 

” Kunskapspiloten Grundskolefotboll mot rasismer har i samarbete mellan grundskoleförvaltningen inom Malmö stad och Malmö FF använt fotbollen som verktyg och Malmö FF som auktoritet och förebild i arbete med mänskliga rättigheter, värdegrund och diskriminering och utifrån barnkonventionen. Barns delaktighet och erfarenheter är och har varit grundläggande i arbetet. Grundskolefotboll mot rasismer har nått en spridning i hela staden sedan starten. ”

 

– Vi är glada att vårt arbete blir uppmärksammas och sprids med hjälp av LUCS. Vi anser att det här arbetet behövs nationellt och receptet kommer från Malmö. Om vi kan vara generator för fler kommuner tillsammans med fotbollsklubbar att ”Ge rasismer rött kort” och vara en mötesplats för dessa frågor är vi mer än glada att dela med oss. Vill rikta stort tack till alla tränare, elever, lärare, rektorer som har varit med på resan och tagit oss dit vi är idag. 
Desiree Almendares Sköldh, ansvarig Sociala initiativ Malmö FF.

 

– Denna utmärkelse hade inte varit möjlig utan alla de barn och vuxna som engagerat sig de senaste 14 åren.  Arbetet med barnets mänskliga rättigheter och antirasismer har förenat skolan, föreningslivet, idrottsrörelsen och förvaltningar. Jag ser fram emot att se och känna barnets reaktioner när vi berättar för hen om detta erkännande,
Gustavo Nazar, barnrättsstrateg Malmö stad och samordnare för Grundskolefotboll mot rasismer  

 

Kunskapspiloten Grundskolefotboll mot rasismer blev certifierad av LUCS i samband med ett seminarium om lokal Unesco-samverkan i Malmö den 13 oktober.

 

OM LUCS

Föreningen för lokal Unesco-samverkan Sverige (LUCS) verkar för att skapa hållbara platser som präglas av social jämlikhet och lika rättigheter och möjligheter för alla. Det konkreta arbetet sker i så kallade kunskapspiloter – verksamheter som utvecklar metoder i linje med LUCS syfte och samtidigt bygger nya kunskaper. Tidigare har pilotverksamheter drivna av bland andra Halmstads Fastighetsbolag, Regionalt Cancercentrum Stockholm-Gotland, Botkyrka kommun och Eskilstuna kommun blivit certifierade. Läs mer på www.lucs.se


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________