VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
FOTBOLLSGLÄDJE OCH GEMENSKAP I SKÅNECUPEN
2023-12-28 15:00

Aldrig tidigare har det spelats så många matcher i Skånecupen. Nytt för i år är att samtliga matcher även sänds direkt på Skånecupen Play, för dem som inte har möjlighet att ta sig till Stadionområdet.

 

– För många är Skånecupen en av årets höjdpunkter, det är bara att blicka ut och se hur mycket folk här är, säger Per Ågren, sportchef MFF ungdom som även är ansvarig för Skånecupen.

 

– Det har blivit en naturlig samlingsplats när skolorna är stängda under jullovet. Det är många som kommer hit för att heja på en kompis, stötta ett barnbarn eller bara se på bra fotboll, konstaterar Per Ågren.

 

Finalerna avgörs enligt tradition på trettondagen. På förmiddagen avgörs de äldre klasserna i Kombihallen och på eftermiddagen spelas finalerna i de yngsta i Baltiska hallen.

 

– Vi har många duktiga lag med i år så det kommer säkert bli dramatiskt i flera av klasserna. Men framförallt så är det roligt att se fotbollsglädjen i barnen och ungdomarna som är här, säger Ågren.

 

FEMTE ÅRET MED ESKÅNECUPEN

2019 introducerade Malmö FF och MFFESPORT en esportklass i den klassiska inomhusturneringen. Tisdagen den 2 januari är eSkånecupen tillbaka med 4 onlinedeltävlingar och en finaldag.

 

– Från första året har det har varit fullt i varenda deltävling så vi både tror och hoppas att det kommer vara stort tryck även i år, säger Filip Ahlström, projektledare MFFESPORT.

 

I foajén till Baltiska Hallen kan vem som helst titta förbi för en spelstund eller få tips från Malmö FF:s egna esports-spelare.

 

– Det är gott om folk här hela tiden. Samtidigt är det lite lugnet före stormen innan vi drar igång turneringen på allvar nästa vecka. Det kostar ingenting att vara med och det är möjligt att anmäla sig till samtliga deltävlingsdagar så det är klart – alla som tycker det är kul ska vara med, säger Filip Ahlström.


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________