VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
SVERIGES BÄSTA UNGDOMSAKADEMI FÖR FEMTE ÅRET I RAD
2024-01-10 12:17

Malmö FF har fortsatt bäst ungdomsakademi i Sverige. Det står klart när certifieringen av alla elitklubbars akademier 2023 presenteras av Svensk Elitfotboll. Certifieringen genomlyser en mängd olika aspekter av akademiverksamheten med syfte att kvalitetssäkra elitklubbarnas arbete. Återigen är MFF i topp och vi är dessutom enda klubb i landet med maximala sju stjärnor i betyg.

 

– Detta är det yttersta beviset på att vi har en väldigt bra verksamhet. Vi är också fortfarande klart bäst i landet på att fostra elitspelare till klubbar i Sverige och Europa. Detta sammantaget gör att Malmö FF:s attraktionskraft ökar när det kommer till att rekrytera unga spelare, säger Per Ågren, sportchef ungdom i Malmö FF.

 

Klubbarna som certifieras är de 32 klubbarna som ingår i Svensk Elitfotboll i en modell som är framtagen tillsammans med klubbarna själva i syfte att göra svensk fotboll mer internationellt slagkraftig.

 

– Ett sjustjärnigt betyg är att likställa med en internationell akademi. Extra glädjande är att certifieringen också visar på att vi har förbättrat oss på sju av tio områden. Att vi alltjämt har landets bästa akademi betyder också att vi ska fortsätta satsa på unga spelare och det är något hela föreningen står bakom, säger Ågren.

 

Trots det fina betyget finns det fortfarande en rad förbättringsområden, menar Per Ågren.

 

– Vi är trångbodda på Stadionområdet så vi hade behövt ännu fler planer och ännu bättre faciliteter. Men där tar vi steg hela tiden. Dessutom har vi planer på att utöka samarbetet med klubbar i närområdet och även investera i fortbildning av våra tränare.

AKADEMICERTIFIERINGENS BESTÅNDSDELAR:

  1. Klubben
  2. Personal
  3. Spelare
  4. Dokument och policys
  5. Logistik
  6. Samarbete med andra föreningar och skolor
  7. Träningsmiljö
  8. Matchmiljö
  9. Faciliteter
  10. Elitaktiva spelare

Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________