VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
P19: MAX WESTERBERG INFÖR TÄVLINGSPREMIÄREN
2024-02-15 17:25
Max Westerberg

SPELADE TRÄNINGSMATCHER:

AGF – Malmö FF 4–0
Bröndby IF – Malmö FF 4–0
Malmö FF – Lyngby IF 1–0 (Viggo Karlsson)
FC Köpenhamn – Malmö FF 6–2 (Gentian Lajqi, Viggo Jeppsson)

TRUPPEN:

En ny truppsida har skapats för spelare och ledare i P19. Se den nya sidan för spelare här och ledare här.

KOMMANDE MATCH:

Helsingborgs IF – Malmö FF
Lördag 17 februari kl 12:30
Olympiafältet plan 10 konstgräs
Ligacupen

MAX WESTERBERG OM:

…träningsmatcherna:
– I matcherna mot AGF och Bröndby gick vi runt på 19-20 spelare och just nu har vi inte det djupet i truppen att vi kan göra så och matcha de lagens nivå, det blev tydligt i matcherna. Mot Lyngby coachade vi mer som om det var en tävlingsmatch och det var tillfredsställande att se att vi kunde stå upp mot dem. Sen gav ju förlusten mot FCK tyvärr lite smolk i glädjebägaren, en match som vi dessutom ledde med 2–0.

 

…resultaten:
– Vi kan förlora en bortamatch mot FCK, men vi får inte förlora med 6–2, det är inte okej. De är bättre än oss, men inte 6–2-bättre. Som ung spelare kanske man tycker att det inte spelar någon roll om vi förlorar med 3–2 eller 6–2, men det gör det. Vi har erfarenhet från det från Youth League förra året då vi förlorade dubbelmötet för att det rann iväg på hemmaplan. Är det en match i Ligacupen har du inte heller råd att förlora med fyra mål och sedan ha en målskillnad på minus fyra. Men det är en mognadsprocess och förhoppningsvis kan vi lära oss av det.

 

…premiären mot Helsingborgs IF i Ligacupen
– Ligacupen gör att försäsongen inte blir lika lång och det hinner inte bli någon inflation i träningsmatcher. Vi har haft tid på att oss att förbereda, men inte för mycket och nu ser vi fram emot att spela tävlingsmatcher. Dessutom förlorade vi alla tre matcher mot Helsingborg ifjol, vilket förstås ger en extra känsla och tändvätska inför denna matchen.

 

…årets P19-trupp
– Trenden sedan några år tillbaka är att truppen blir yngre och yngre, det är samma i år. Det är ingen stor skillnad mot tidigare egentligen, men vi snittar tre-fyra i varje kull som kontinuerligt blir uttagna för landslagsspel, vilket kan ses som ett objektivt mått på att det är många duktiga spelare.

 

– Vi kommer ha en större trupp i år, då reflektionen framför allt från förra året var att vi var lite för tunna. Vi vet att P19-truppen blir hårt belastad då det är matcher i Ligacupen, P19 Allsvenskan, U21 och DM. Dessutom tränar flera spelare regelbundet med A-laget.


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________