VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
MALMÖ FF SKRIVER A-KONTRAKT MED NILS ZÄTTERSTRÖM
2024-03-12 19:00
Nils Zetterström under en hemmamatch i UEFA Youth League 2023.

Som 8-åring kom Nils Zätterström från LB07 till Malmö FF och har under sina tio år i klubben tagit sig upp genom ungdomslagen.

 

I början av året flyttades han upp till A-truppen och har under försäsongen tränat kontinuerligt med laget. Han fick speltid direkt i årets första träningsmatch, när MFF mötte Silkeborg, och tävlingsdebuten för A-laget kom i Svenska cupen. Nils startade matchen mot IFK Luleå och byttes in i slutminuterna hemma mot Varbergs Bois.

 

Nu belönas han med sitt första A-lagskontrakt som sträcker sig över fem år.

 

NILS ZÄTTERSTRÖM:

– Det är en fantastisk känsla. Jag har spelat i Malmö FF i tio år och ända sedan jag var liten har det varit målet att skriva på ett riktigt kontrakt. 

 

– Försäsongen har varit väldigt bra. I början av året hade jag inte trott att det skulle gå så här bra, om jag ska vara ärlig. Jag har fått chansen och stort förtroende av tränarna. Jag har gjort mitt bästa och försökt ta in miljön så mycket som möjligt. 

 

– Det är ett stort kliv man tar, att gå från ungdomsfotboll till seniorfotboll, och det är där jag tagit de största kliven i beslutsfattande och hur jag tänker i spelet. Jag har blivit en mer mogen spelare.

 

DANIEL ANDERSSON, SPORTCHEF:

– Nils har verkligen gått det vi kallar för den himmelsblå vägen. Under tio år i föreningen har han med en fantastisk inställning tagit steg för steg genom våra ungdomsled och i vinter har Nils visat fina prestationer för vårt A-lag.

 

– Det här kontraktet är en fjäder i hatten främst för det hårda arbete Nils lagt ner, men också för alla som jobbar med vår akademi och år efter år gör den till Sveriges bästa.


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________