VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
F19 REDO FÖR SERIEPREMIÄR I SVENSKA SPEL F19
2024-04-12 16:09
Jeff Petersson

På söndag är det äntligen premiär när F19 kliver in i årets seriespel och samtidigt gör debut i Svenska Spel F19. Så här säger huvudtränare Jeff Petersson om försäsongen som tagit dom hit, lagets offensiv, defensiv och längtan efter premiären.

MATCHFAKTA

KIF Örebro DFF – Malmö FF
Söndag 14 april 14:00
Lillåvallen Konstgräs

 

Jeff Petersson om:
…försäsongen:

-Resultatmässigt har det varit upp och ner med en stor variation på motståndet och matcher mot både danska och svenska jämnåriga elitklubbar men också svenska seniorlag från division 1 och division 2. Variationen är givande och även om resultaten har varit ojämna skulle jag säga att vi rent prestationsmässigt har varit klart godkända i väldigt mycket. Alla spelare har fått en möjlighet att visa upp sig och många har visat att de verkligen vill starta när serien nu drar igång, vilket har varit väldigt kul att se. Inför söndagens premiär känns det som vi är där vi vill vara och spelarna känns redo att köra igång med tävlingsmatcherna.

 

…offensiven och hur laget ska såra motståndarna:

-I grund och botten handlar det väldigt mycket om att vara dominanta i det vi gör offensivt med en tydlig balans i allt vi tar för oss. Vi vill vara överlägsna i bollinnehavet men också överlägsna i att skapa målchanser vilket våra 24 mål på tio försäsongsmatcher vittnar om. Motståndarna ska aldrig känna att de har ett grepp kring oss och vår offensiv där vår möjlighet att förändra och hela tiden anpassa oss efter matchbilden ska göra det ännu svårare för våra motståndare.  

 

-Vi har arbetat mycket med att förstå skillnaden för laget som helhet när vi behöver lugna ner spelet och hitta tålamod i det vi gör kontra när vi ska kunna såra motståndarna snabbt och effektivt. För mig känns det definitivt som att vi har kommit en bra bit kring detta jobb.

 

…de stora framstegen som laget har tagit i försvarsspelet:

-Utan att slå på den stora trumman alldeles för hårt så vill jag påstå att defensiven som helhet är något som vi har utvecklat enormt mycket under försäsongen, inte minst i jämförelse med förra året. Många timmars arbete har gjort att vi vecka efter vecka hela tiden tagit stora kliv gällande alltifrån det höga presspelet och det låga försvarsspelet till viljan av att försvara vårt mål och att vara redo i omställningsspelet. 

 

-Eftersom vi hittills inte har spelat några tävlingsmatcher bestämde vi oss för att ta oss ann de två sista träningsmatcherna, mot Älmhults IF och IFK Örby, som om det vore tävlingsmatcher för att sätta allt mer på sin spets. Detta omfamnade spelarna på ett fantastiskt sätt och tidigt i match ett mot Älmhult kunde vi se vilka oerhörda kliv som vi har tagit under vintern där spelarna verkligen tagit till sig och förstått innebörden av hur viktigt vårt försvarsspel är för hela vårt sätt att spela fotboll.

 

-När vi har tittat tillbaka på delar kring försvarsspelet från förra året och jämfört med årets träningsmatcher kan vi se extrema skillnader i allt från individuella löpmetrar och duellspel till att hålla ihop ett kollektivt försvarsspel och att få motståndarna dit vi vill. Därtill har vi kunnat se beteenden hos samtliga spelare i försvarsspelet som är väldigt positivt för oss tränare att ta med inför debuten i Svenska Spel F19.

…debuten i Svenska Spel F19:

-Det ska bli oerhört kul att få komma igång med seriespelet och jag vet att hela laget känner samma sak med en stor längtan efter att dra igång. Förra året fick vi ta en liten ”avstickare” i seriesystemet när damerna ännu inte var uppe i elitfotbollen men trots det känns det som om det har gjort oss starkare och vi känner oss väl förbereda för säsongen som väntar. Nu ser vi fram emot att få mäta oss med övriga föreningar i Sverige på den bästa möjliga F19-nivån.


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________