VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
PER ÅGREN: ”VI KAN STÅ UPP BRA MOT DE ALLRA BÄSTA”
2024-06-11 14:34
Per Ågren delar ut guldmedaljer till vinnarlaget Sporting Club från Portugal.

För andra året i rad arrangerade Malmö FF tillsammans med We Love Football turneringen Malmö Trophy på Stadionområdet. Och efter tre dagars fin fotbollsunderhållning var det en nöjd turneringsansvarig Per Ågren som summerade dagarna.

 

– Redan första året höll vi en hög kvalitet fotbollsmässigt, men i år var känslan att vi steppat upp ytterligare ett steg, säger Per Ågren och uppskattar att det totalt kom cirka 5 000 åskådare för att se matcherna.

 

Några av höjdpunkterna ur en himmelsblå synvinkel var fredagens två toppmatcher inne på Malmö Stadion. MFF F15 spelade jämnt med franska Olympique Lyon, men fick se sig besegrade med 0–2. Senare under kvällen blev Real Madrid för svåra för P15 och spanjorerna kunde vinna med knappa 1–0.

– De matcherna säger väldigt mycket om hur bra vi står oss på ungdomssidan i Malmö FF. Både Lyon och Real Madrid är två av Europas främsta akademier och det här är ett kvitto på att vi kan stå upp väldigt bra mot de allra bästa.

 

Utöver fotbollsmatcher hölls även föreläsningar på Eleda Stadion där målgruppen var flickor och deras föräldrar.

 

– Vi hade tagit hit föreläsare och experter som dels pratade om knäskador och hur det kan förebyggas i framtiden, men även om menstruation och dess påverkan inom fotbollen. Vi som klubb behöver lära oss att hantera det på ett bra sätt.

 

Efter goda vitsord från flera av klubbarna börjar nu planeringen inför kommande år.

 

– Ambitionen är definitivt att vi är tillbaka nästa år, lovar Per Ågren.

 

Pojkfinalen 2024 spelades mellan Real Madrid och AZ Alkmaar medan flickfinalen stod mellan Aalborg BK och Sporting Club de Portugal. 


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________