VÄLKOMMEN TILL MALMÖ FF UNGDOM
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF Ungdom
Ger unga kraft att växa
Drygt 1 600 unga har spelat fotboll med MFF under sommaren
2019-08-19 15:04
Under sommaren har MFF arrangerat den årliga Sommarfotbollen och Sommarakademin - två populära aktiviteter som lockade över 1 600 barn och ungdomar att spela fotboll på sommarlovet.

MFF:s Sommarfotboll är ett träningsläger där MFF samarbetar med lokala föreningar runt om i regionen för att få över tusen flickor och pojkar i åldrarna 7–13 att spela fotboll under sommarlovet.


Sommarfotbollen pågår under tre dagar och är en rolig och lärorik aktivitet för barnen i sommartider, samtidigt som det för MFF:s del är ett bra sätt att knyta ett band med olika föreningar och orter runt om i regionen. Max Westerberg, ansvarig för MFF:s sommarfotboll och ungdomstränare i MFF, är nöjd med årets upplaga.


– Det har varit en bra sommar med fint väder, många glada barn och ett stort engagemang. Det viktigaste är barnen har en rolig aktivitet att gå till på sommarlovet och att de lär känna nya vänner, men förhoppningsvis blir de även en bättre fotbollsspelare.


I år har MFF:s Sommarfotboll turnerat runt till sju olika orter – Bjärred, Tomelilla, Ljungby, Åhus, Skanör/Falsterbo, Vellinge och Ystad. Max Westerberg framhäver det engagemang som finns ute i samarbetsföreningarna.


– Det har varit ett jättefint samarbete med de lokala föreningarna. Förra året var det premiär för Sommarfotbollen i Ljungby och ny ort för i år är Ystad – en fin sommarstad med en mysig idrottsplats där vi hoppas att vårt samarbete kan växa fast.


I år arrangerades dessutom Sommarfotboll med MKB, som är ett samarrangemang med MKB Fastigheter och Hyllie IK. Under tre dagar varje sommar får barn mellan 7–12 år som bor på Holma eller Kroksbäck chansen att spela fotboll med MFF:s ungdomstränare.


Årets Sommarakademi

MFF:s Sommarakademi pågår under tre veckor på Stadionområdet och har blivit en populär tradition för fotbollskillar i åldern 10–12 år. På Sommarakademin samlas talangfulla spelare från hela regionen och tränar fotboll under fyra fotbollsintensiva dagar på Stadionområdet.


– Vi har fått se många unga duktiga fotbollsspelare under sommaren och framförallt har vi haft väldigt roligt tillsammans, säger Max Westerberg, ungdomstränare i MFF.


Träningen leds av våra ungdomsledare och dessutom ges deltagarna chansen att bekanta sig med vår fotbollsakademi (årskurs 7-9). Till hösten startar MFF upp tre nya fotbollsakademier och sammanlagt är det nu 17 stycken fotbollsakademier som drivs i MFF:s regi runt om i Skåneregionen. Såväl Sommarfotbollen som Sommarakademin fick också uppskattade besök av spelare från MFF:s A-trupp.


– Vi hoppas såklart att många deltagare från Sommarakademin också söker in till MFF:s högstadieakademier när det är dags, säger Max Westerberg.


Anmälan till Sommarakademin 2020 öppnar upp den 1 december i år och i början på nästa år öppnar vi upp anmälan för Sommarfotbollen 2020. 


Nyhetsarkiv
SOMMARAKADEMIN 2023!2023-02-16 12:17
Nya riktlinjer Covid 192020-12-17 10:20
MFF Ungdom går live!2020-05-08 15:53
Glad Påsk!2020-04-09 11:00
 
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA PARTNERS
_____________________________