Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Malmö FF
Ungdom
Välkommen till Malmö FF Ungdom

Här finner du all information du behöver kring våra ungdomslag. 

Välj vilket lag du söker information om i toppmenyn och klicka dig fram till kalendrar, trupper m.m.
 
För att se aktuella matcher och resultat klicka på Matcher / Resultat ovan.  
 
För övriga frågor kontakta Joakim Nilsson utvecklingsansvarig pojk, på joakim.nilsson@mff.se. 
Eller Jonathan Palmén, utvecklingsansvarig flick, på jonathan.palmen@mff.se.
 
__________________________________________________________
 
Malmö FF Ungdom är en grundpelare för föreningens verksamhet. Det yttersta målet med ungdomsverksamheten är att producera egna, välutbildade fotbollsspelare som kan ta steget upp i vår A-trupp och spela matcher för Malmö FF. I 2019 års trupp finns flera spelare som gått hela vägen från MFFs ungdomslag och upp i A-truppen.


I dagsläget har följande spelare i A-truppen kommit från MFF Ungdom:

Behrang Safari
Oscar Lewicki
Rasmus Bengtsson

Erdal Rakip

Franz Brorsson

Anel Ahmedhodzic

Marko Johansson

Mathias Nilsson

Amel Mujanic

Amin Sarr

Samuel Adrian

Linus Borgström

Pavle Vagic (utlånad) 

Hugo Andersson (utlånad)

Patriot Sejdiu (utlånad)

Sebastian Nanasi (utlånad)

Den himmelsblå vägen
Allt som allt håller Malmö FFs ungdomsverksamhet varje vecka igång omkring tusen barn och ungdomar mellan 6 och 19 år och vi arbetar enligt Den himmelsblå vägen. Den himmelsblå vägen är vår utbildningsplan sedan 2011 och innehåller dokumentering och vägledning för VAD, VARFÖR och HUR vi tränar, matchar, scoutar spelare och ledare m.m. i MFF Ungdom. Du kan ladda ner en sammanfattning av Den himmelsblå vägen på den här länken. Den fullständiga versionen tillhandahålls endast personer i MFF:s organisation. För mer info om Den himmelsblå vägen kontakta koordinatorn joakim.nilsson@mff.se.  

Varje år tar någon lovande ungdomsspelare det sista steget upp i MFF:s seniorlag – och varje år lär en massa barn och ungdomar känna fotbollen och varandra genom MFFs ungdomsverksamhet. Så vill vi fortsätta. Välkommen att bli en del av vår ungdomsverksamhet. 

För den intresserade finner du MFF Ungdoms matcher på www.skaneboll.se  under  föreningens matcher i vänstermenyn .


Provspel

Är du intresserad av att tillhöra MFF Ungdom. Läs mer om det här: Provspel - Att spela fotboll i MFF Ungdom.doc »


Välkommen till Malmö FF Ungdom! 


Per Ågren
Sportchef ungdom

 

 

Följande dokument riktar sig till spelare och föräldrar i MFF Ungdom: 
Den himmelsblå vägen - Sammanfattning
Välkomstbrev föräldrar i MFF
Brev till dig som spelar i MFF
Fotboll mot rasism i MFF
Skånes FF:s föräldrabudord

MFF:s satsning på flickor går vidare!
2020-09-17 10:02
Som ni kanske noterat så söker vi nu spelare till alla våra flicklag.
https://www.mff.se/mff-soker-spelare-till-flicklag-i-aldern-9-14/ 
Vår målsättning för vår flicksida är att den över tid ska spegla vår pojksida. Vi startade upp 2020 med 4 årgångar flickor (11-14 år) och nu vill vi lägga till och bilda ytterligare 2 grupper (årgångarna 2010 och 2011) inför den nya säsongen om vi kan hitta intresserade flickor. Samtidigt vill vi också hitta lite fler spelare till grupperna 2008/2009 för att dessa åldersgrupper ska bilda varsin trupp efter novemberlovet. Och i de äldsta grupperna 2007 och 2006 behöver vi fylla på med några enstaka spelare per trupp. Dessa två äldsta grupperna ska spela 11-manna fotboll nästa år och vår bedömning är att de behöver ett par spelare till. Därav hav vi nu bjudit in till provspel för nya tjejer under novemberlovet. Så känner ni någon i din närhet som drömmer om att bli professionell fotbollsspelare och vill satsa på att nå den drömmen i en himmelsblå tröja så får du gärna tipsa dem. I Malmö FF får du alla förutsättningar för att det ska bli verklighet. Vi bjuder in till träningar vid tre tillfällen för att bekanta dig med MFF som klubb och träffa föreningens tränare.

Datum för träningar: 27, 28 & 29 oktober. Vi återkommer med exakt tid.
Plats: Stadionområdet
För vem: Flickor i åldern 9-14  (men framförallt söker vi spelare födda 2010 och 2011).
Anmälan: Skicka ett mejl till jonathan.palmen@mff.se senast den 5 oktober med följande uppgifter:
Namn, Födelsedata, Mailadress, Telefonnummer, Nuvarande klubb och ev tidigare klubbar, Föredragen position på planen. 
Malmö FF förbehåller sig rätten att göra ett urval bland de anmälda spelarna vid ett högt söktryck.
Malmö FF:s värdegrundsutbildning rullar vidare...
2020-05-23 10:02
Andra delen av vår värdegrundsutbildning är nu ute i ungdomsspelarnas telefoner eller hos en förälders mejl. Denna gång handlar det om "Glädje" grunden till att vi spelar. Checka in och gör den andra delen nu i helgen innan ni får påminnelser av era tränare. Sedan går vi vidare med nästa del. Ha en skön himmelsblå helg!
MFF Ungdom går live!
2020-05-08 15:53
Är ni sugna på live-fotboll? Med start ikväll har ni chans att se ungdomslagen i MFF bjuda på live-fotboll från träningsplanerna utanför Eleda Stadion. Anledningen är två. Dels är det glädjande att kunna visa matcher från våra duktiga ungdomslag som nu börjat sitt matchande. Dels också för att kunna erbjuda alla som vill se matcherna en möjlighet att göra så när vi nu inte vill och kan ha åskådare runt planerna pga myndigheternas riktlinjer om max 50 st. Du hittar matcherna på Svenska Fotbollsförbundets nya app "Min fotboll" som du enkelt kan ladda hem och matcherna är gratis. Så här ser programmet ut:
Fredag 8 maj, kl 18.30:
MFF - BK Olympic P16
Lördag 9 maj
kl.9.00: MFF  P2010 - GIF Nike,  P11
10.15: MFF P2006 - FC Rosengård, P15
12.00: MFF F2008/09 - Hyllie IK, F13
13.45: MFF F2008/09- S.Sandby IF, F12
15.30: MFF P2008- Husie IF, P13.

Nya rekommendationer: Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher
2020-04-26 09:20

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.

Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Skånes Fotbollförbund rekommenderar ändå föreningarna i distriktet att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning samtidigt, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Håll utkik i er mejllåda spelare/förälder i MFF, snart är den här!
2020-04-23 15:37
MALMÖ FF LANSERAR NY VÄRDEGRUNDSUTBILDNING

Tillsammans med TicTac har Malmö FF tagit fram en digital värdegrundsutbildning för klubbens spelare, ledare och anställda.

Värdegrundsutbildningen handlar om Malmö FF:s fyra värdeord: Ambition, Glädje, Fair play och Klubben är störst. Men framför allt handlar det om att förstå vad orden innebär och hur de kan efterföljas i verkligheten.

– Vi vill att det leder till en ännu bättre miljö i våra lag och att det skapar större glädje, mer harmoni och på längre sikt även mer framgångsrika lag, säger Per Ågren, sportchef i MFF Ungdom.

Tillsammans med TicTac har Malmö FF tagit fram en digital utbildning som i fyra delar kommer att skickas ut till föreningens ungdomsspelare i åldern 9-16 år. Barn mellan 9-13 år gör utbildningen med sina föräldrar, medan ungdomarna gör det på egen hand.

Tanken är sedan att de äldre ungdomsspelarna och A-lagen ska utbildas och längre fram även anställda inom Malmö FF.

– Rent konkret skickas ett välkomstbrev ut som beskriver utbildningen. Ett par dagar senare får spelaren den första modulen som består av en film om Malmö FF:s värderingar. Den följs sedan av fem-sex olika frågor med svar och förklarande text, säger Per Ågren.

14 dagar senare skickas del två ut med nytt värdeord och nya frågor. Per Ågren både tror och hoppas att utbildningen kan bidra till en ökad stolthet i och runt klubben.

– Vi vill sprida våra värderingar och det Malmö FF står för. Förhoppningen är att våra värdeord blir en del av vardagen och en del av klubbens DNA.

Nyheter från våra lag
F06, 24/01 12:24 
F07, 24/01 12:22 
F08/09, 24/01 12:07 
P17, 29/05 10:07