Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Malmö FF
Ungdom
Välkommen till Malmö FF Ungdom

Här finner du all information du behöver kring våra ungdomslag. 

Välj vilket lag du söker information om i toppmenyn och klicka dig fram till kalendrar, trupper m.m.
 
För att se aktuella matcher och resultat klicka på Matcher / Resultat ovan.  
 
För övriga frågor kontakta ungdomskoordinator Joakim Nilsson på joakim.nilsson@mff.se. 
 
________________________________________________________________________________________
 
Malmö FF Ungdom är en grundpelare för föreningens verksamhet. Det yttersta målet med ungdomsverksamheten är att producera egna, välutbildade fotbollsspelare som kan ta steget upp i vår A-trupp och spela matcher för Malmö FF. I 2019 års trupp finns flera spelare som gått hela vägen från MFFs ungdomslag och upp i A-truppen.


I dagsläget har följande spelare i A-truppen kommit från MFF Ungdom:
Markus Rosenberg

Behrang Safari
Oscar Lewicki
Rasmus Bengtsson

Franz Brorsson

Erdal Rakip

Mathias Nilsson

Laorent Shabani

Tim Prica

Amel Mujanic

Pavle Vagic (utlånad)

Samuel Adrian (utlånad)

Felix Konstandeliasz (utlånad)

Hugo Andersson (utlånad)

Jakob Tånnander (utlånad)
Marko Johansson (utlånad)

Anel Ahmedhodzic (utlånad)Den himmelsblå vägen
Allt som allt håller Malmö FFs ungdomsverksamhet varje vecka igång omkring tusen barn och ungdomar mellan 6 och 19 år och vi arbetar enligt Den himmelsblå vägen. Den himmelsblå vägen är vår utbildningsplan sedan 2011 och innehåller dokumentering och vägledning för VAD, VARFÖR och HUR vi tränar, matchar, scoutar spelare och ledare m.m. i MFF Ungdom. Du kan ladda ner en sammanfattning av Den himmelsblå vägen på den här länken. Den fullständiga versionen tillhandahålls endast personer i MFF:s organisation. För mer info om Den himmelsblå vägen kontakta koordinatorn joakim.nilsson@mff.se.  

Varje år tar någon lovande ungdomsspelare det sista steget upp i MFF:s seniorlag – och varje år lär en massa barn och ungdomar känna fotbollen och varandra genom MFFs ungdomsverksamhet. Så vill vi fortsätta. Välkommen att bli en del av vår ungdomsverksamhet. 

För den intresserade finner du MFF Ungdoms matcher på www.skaneboll.se  under  föreningens matcher i vänstermenyn .


Provspel

Är du intresserad av att tillhöra MFF Ungdom. Läs mer om det här: Provspel - Att spela fotboll i MFF Ungdom.doc »


Välkommen till Malmö FF Ungdom! 


Per Ågren
Sportchef ungdom

 

 

Följande dokument riktar sig till spelare och föräldrar i MFF Ungdom: 
Den himmelsblå vägen - Sammanfattning
Välkomstbrev föräldrar i MFF
Brev till dig som spelar i MFF
Fotboll mot rasism i MFF
Skånes FF:s föräldrabudord

Sex MFF:are uttagna till P15- och P16-landslagen
2019-09-12 13:15

Sveriges P15-landslag spelar två landskamper mot Norge, 17-19 september. Simon Lindfors och Lukas Björklund från Malmö FF är uttagna i truppen.


För P16-landslagets del väntar tre EM-kvalmatcher mellan den 27 september och den 3 oktober. Sverige ställs mot Litauen, Färöarna och Danmark med fyra spelare från Malmö FF i truppen: Melker Ellborg, Ludvig Nicklasson, Casper Nilsson och Markus Björkqvist.

Spela fotboll med MFF på höstlovet!
2019-09-12 08:47
Lär dig att finta, dribbla, passa och skjuta som stjärnorna i Malmö FF! Tillsammans med Husie IF erbjuder MFF "Höstfotboll" under höstlovet för alla mellan 8-12 år.

Kom och ha kul med oss samtidigt som du får träna med MFF-tränare på samma sätt som vi bedriver träning i vår välkända ungdomsakademi.


Var?

Husiegårds IP, i samarbete med Husie IF.


När?

Tisdag 29 oktober – torsdag 31 oktober 2019 (vecka 44)


Hur?

Tre dagars träningsläger, tisdag, onsdag och torsdag 09:30-15:00.

I kostnaden 1 600 kronor ingår:

– Tre dagars träning med instruktörer från Malmö FF
– Lunch och mellanmål varje dag
– MFF-träningströja
– Puma-fotboll
– Vattenflaska
– Två biljetter till en allsvensk match 2020


Anmälan

Observera att samtliga behov av specialkost måste uppges, t.ex. fläskfri, mjölkfri, glutenfri eller vegetarisk kost. Efter att du fyllt i formuläret skickas ett e-postmeddelande med all information som krävs för att betala för Höstfotboll 2019. 

Sista anmälningsdag är 10 oktober. Vänligen notera att din anmälan inte är aktiv förrän betalningen är gjord.

Anmäl dig till höstfotbollen här!


Har du frågor kontaktar du oss på sommarfotboll@mff.se.


"Sommarfotbollen är ett populärt koncept"
2019-09-11 14:01
Det har varit en händelserik sommar för MFF Ungdom med välbesökta upplagor av sommarfotbollen och sommarakademin.

I år har det spelats sommarfotboll på åtta orter runt om i södra Sverige, däribland Åhus, Bjärred och Ljungby med ungdomar i åldrarna 7-13 år. Dessutom var det premiär för sommarfotbollen i Ystad.


– Det blev lyckat i Ystad där vi hade omkring 70 ungdomar som deltog, vilket är en bra siffra. Det blev väl mottaget och nu har vi lagt grunden för att bli ännu fler nästa år. Det är tillsammans med våra sommarakademier ett lyckat och väldigt roligt koncept och vi märker att det fortsatt är populärt. Totalt hade vi omkring 1 400 deltagare, alla åldersgrupper inräknade, och jag vill ge en eloge till våra samarbetsklubbar och tränare som gjort ett fantastiskt jobb, säger Per Ågren, sportchef MFF Ungdom.


Parallellt har Sommarakademin pågått på Stadionområdet under totalt tre veckor.


– I grunden går det ut på att erbjuda en form av meningsfull fritid med möjlighet att träffa nya kompisar och i Malmö FF satsar vi naturligtvis på fotboll. Sommarakademin varar i tre veckor, först med fjärdeklassare, sedan med femte- och sjätteklassare. Feedbacken vi fått är att alla varit nöjda, att de lärt sig nya övningar och en del annat nyttigt att tänka på både på planen och vid sidan av, säger Per Ågren.


Fina resultat i Crowne Plaza Elite Cup

MFF:s ungdomslag har även spelat ett flertal turneringar runt om i Sverige och ute i Europa. I slutet av augusti spelade tre lag, med spelare födda 2005-2007, Crowne Plaza Elite Cup i Köpenhamn.


– Det är en turnering som håller hög kvalité med mestadels danska lag, i år deltog även bland annat holländska Ajax och belgiska Anderlecht. Alla våra lag vann sina grupper och 05-laget gick dessutom till final men förlorade tyvärr på straffar, säger Per Ågren.


– Att spela de här turneringarna och se att vi gör bra ifrån oss är ett kvitto på att vi ligger långt fram jämfört med våra konkurrenter. Vi för matcher och visar prov på det vi vill se som tränare med trygga spelare som vill behandla bollen väl och spela sig ur olika situationer.


Nu öppnar anmälan till Skånecupen 19/20
2019-09-10 13:20
Äntligen närmar sig Skånes kanske mest klassiska inomhusturnering!


Skånecupen går som vanligt av stapeln på annandagen, 26 december 2019, och avslutas med en finaldag på trettondagen, 6 januari 2020, i Kombihallen och Baltiska hallen. I år kommer vi att ha en gemensam prisutdelning i Baltiska hallen.


Alla speldagar för samtliga spelklasser är fastställda redan nu, för att underlätta planeringen för både spelare och ledare. Vänligen notera att detta betyder att antalet lag i varje klass är begränsat, så se till att anmäla ditt lag så fort som möjligt. Förra året deltog över 500 lag i turneringen!


Mer information om hur du anmäler ditt lag finns på Skånecupens hemsida.


MFF P19 klart för final i senior-DM
2019-08-30 11:20
I onsdags kväll avancerade MFF P19 till final i DM-slutspelet efter seger mot Kristianstad FC.

DM Herrar Slutspel
Kristianstad FC – Malmö FF P19 1-2
Målskytt: Amel Mujanic (2)

– Det känns jättekul att vi är vidare till final. Vi har gått med i den här turneringen för att vi ska få testa på seniorfotboll, som är tuffare med en annan typ av spel än vi är vana vid. Jag tycker att spelarna har stått upp bra och anpassat sig på ett väldigt bra sätt, säger tränare Roland Larsson.


På vägen mot finalen har MFF P19 besegrat Dösjöbro IF, Eslövs BK, IF Lödde och Kristianstad FC. I onsdagens semifinal svarade Amel Mujanic för två mål.


– Vår bästa match är nog den mot Kristianstad. Vi hade det lite tufft i början men matchen jämnade ut sig efterhand och i andra halvlek gör vi det bra. Vi skapar fler målchanser än de två målen vi gör. Kristianstad trycker på mot slutet och går för en kvittering men vi står upp jättebra försvarsmässigt och reder ut det på ett bra sätt. Vi är väldigt nöjda med prestationen och det är ett bra kvitto att besegra ett division 1-lag.


I finalen väntar antingen division 2-laget Hässleholms IF eller Torns IF, som spelar i division 1.


– Det ska bli en härlig utmaning och vi har naturligtvis respekt för alla de motståndare vi mött, som är seniorlag. Men vi går in i finalen med samma ambition som tidigare, att ta vara på en bra möjlighet att utvecklas. Sedan vill vi naturligtvis vinna matchen, det vill vi alltid när vi spelar, säger Roland Larsson.


Nyheter från våra lag
P06, 17/01 11:40 
P06, 16/01 11:31 
P06, 12/01 12:25 
P06, 05/01 14:07 
P07, 03/04 19:46