Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Malmö FF
Ungdom
Välkommen till Malmö FF Ungdom

Här finner du all information du behöver kring våra ungdomslag. 

Välj vilket lag du söker information om i toppmenyn och klicka dig fram till kalendrar, trupper m.m.
 
För att se aktuella matcher och resultat klicka på Matcher / Resultat ovan.  
 
För övriga frågor kontakta ungdomskoordinator Joakim Nilsson på joakim.nilsson@mff.se. 
 
________________________________________________________________________________________
 
Malmö FF Ungdom är en grundpelare för föreningens verksamhet. Det yttersta målet med ungdomsverksamheten är att producera egna, välutbildade fotbollsspelare som kan ta steget upp i vår A-trupp och spela matcher för Malmö FF. I 2018 års trupp finns flera spelare som gått hela vägen från MFFs ungdomslag och upp i A-truppen.


I dagsläget har följande spelare i A-truppen kommit från MFF Ungdom:
Markus Rosenberg

Behrang Safari
Oscar Lewicki
Rasmus Bengtsson

Franz Brorsson
Mattias Svanberg

Mathias Nilsson

Pavle Vagic

Samuel Adrian

Laorent Shabani

Felix Konstandeliasz

Hugo Andersson

Anton Kralj (utlånad)

Jakob Tånnander (utlånad)
Marko Johansson (utlånad)
Sixten Mohlin (utlånad)

Teddy Bergqvist (utlånad)

Dennis Hadzikadunic (utlånad)

Den himmelsblå vägen
Allt som allt håller Malmö FFs ungdomsverksamhet varje vecka igång omkring tusen barn och ungdomar mellan 6 och 19 år och vi arbetar enligt Den himmelsblå vägen. Den himmelsblå vägen är vår utbildningsplan sedan 2011 och innehåller dokumentering och vägledning för VAD, VARFÖR och HUR vi tränar, matchar, scoutar spelare och ledare m.m. i MFF Ungdom. Du kan ladda ner en sammanfattning av Den himmelsblå vägen på den här länken. Den fullständiga versionen tillhandahålls endast personer i MFF:s organisation. För mer info om Den himmelsblå vägen kontakta koordinatorn joakim.nilsson@mff.se.  

Varje år tar någon lovande ungdomsspelare det sista steget upp i MFF:s seniorlag – och varje år lär en massa barn och ungdomar känna fotbollen och varandra genom MFFs ungdomsverksamhet. Så vill vi fortsätta. Välkommen att bli en del av vår ungdomsverksamhet. 

För den intresserade finner du MFF Ungdoms matcher på www.skaneboll.se  under  föreningens matcher i vänstermenyn .


Provspel

Är du intresserad av att tillhöra MFF Ungdom. Läs mer om det här: Provspel - Att spela fotboll i MFF Ungdom.doc »


Välkommen till Malmö FF Ungdom! 


Per Ågren
Sportchef ungdom

 

 

Följande dokument riktar sig till spelare och föräldrar i MFF Ungdom: 
Den himmelsblå vägen - Sammanfattning
Välkomstbrev föräldrar i MFF
Brev till dig som spelar i MFF
Fotboll mot rasism i MFF
Skånes FF:s föräldrabudord

Dags att söka till MFF:s akademier
2016-10-03 14:09

Går du i årskurs 6 och är intresserad av att få bästa möjliga chans att uppnå din fulla potential som fotbollsspelare? Då kanske någon av MFF:s fotbollsakademier är framtiden för dig.

Varje år söker hundratals blivande årskurs 7-elever till våra akademier runt om i Skåne. För MFF:s del är det en utmanande uppgift att välja ut de spelare som vi tror har drivet och glöden för att vilja och orka träna fotboll på skoltid 3-4 dagar i veckan för att i slutändan bli så bra som möjligt på fotboll utan att försaka skolarbetet.

Redan i december är det dags för uttagningar för pojkar till akademierna i Malmö (Linnéskolan och Malmö idrottsgrundskola) och under vintern (februari-mars) följer sedan uttagningar till Staffanstorp, Simrishamn, Burlöv, Lomma, Bjärred, Hässleholm, Fjälkinge och Höör samt för flickor till Malmös akademier.

Intresserad?

Låter det intressant och du vill veta mer om akademierna i Malmö kommer vi att hålla två identiska informationsmöten på Swedbank stadion media center (Ingång 27) på följande datum:

Informationsmöten

Tis 25/10           kl.18.00-20.00

Tors 27/10        kl.18.00-20.00

(Informationsmöten till övriga akademier kommer att hållas i vinter)

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är söndag 13/11 och efter det kommer vi att kalla de sökande till ett av de fyra angivna datumen för antagning 1 enligt nedan.

Ansökningsformuläret finner du på: https://goo.gl/forms/uF4AnW1TtT7vZRvj1

Mer info om uttagningen finns på: http://malmoidrottsgrundskola.skola.malmo.se/vaara-idrotter/fotboll-pojkar

Antagning 1 Malmö akademier:

Ons 30/11         kl. 13.00-16.00

Tors 1/12          kl. 9.00-12.00

Tors 1/12          kl. 13.00-16.00

Fre  2/12           kl. 13.00-16.00

Efter antagning 1 kommer sedan en mindre grupp spelare att tas ut och erbjudas ytterligare ett antagningstillfälle enligt nedan.

Antagning 2 Malmös akademier:

Fre 8/12            kl. 9.00-12.00

Fre 8/12            kl. 13.00-16.00

Ansvariga

Richard Ohlqvist, rektor Malmö idrottsgrundskola

Johan Revemark, rektor Linnéskolan

Jan-Olov Kindvall, MFF i samhället

Vår mest hektiska tid är nu
2015-07-27 23:51

Det är sommar och för de flesta föreningarna i Sverige innebär det en längre periods välförtjänt vila under åtminstone juli månad. Så är inte riktigt fallet för Malmö FF Ungdom.

 

Vi har hunnit med en hel del i sommar. Det började med att vårt P13 åkte till Sardinien för att spela en inbjudningsturnering mot både italienskt och annat europeiskt toppmotstånd. Att som 13-åring lära sig att resa och prestera flera dagar i sträck mot väldigt konkurrenskraftigt motstånd skapar erfarenheter våra spelare tar med sig i sin strävan mot eliten. Samma lag har även hunnit med att vinna 13-årsturneringen i Lomma mot svenskt toppmotstånd och Gothia cup som laget fick en gratisplats i. I Gothia slutade det med en finalseger mot BP med 3-1 inne på Nya Ullevi. En kul upplevelse och något av ett undantag eftersom MFF vanligtvis prioriterar lite mindre (sett till antalet lag) turneringar med jämnare motstånd och mer återhämtning mellan matcherna under somrarna.

 

Efter skolornas slut var det dags för årets upplaga av Sommarakademin. P10 och P11 var på plats på stadionområdet under v.25-26 medan P12 samlas v.32. Sommarakademin slår i år rekord i deltagarantal på nytt med hela 700 pojkar födda -03, -04 och -05. Ca 30 erfarna vuxna instruktörer mixas varje vecka ihop med våra elever från vår idrottsgrundskolas årskurs 8 för att leda grupper i träning och match under fyra dagar. Sommarakademins storlek har gjort att vi utöver våra egna akademitränare valt att ta in ledare från andra föreningar än MFF.  Ledare som kommit i kontakt med MFF tidigare och imponerat på vår ungdomsavdelning på ett eller annat sätt. Så samtidigt som Sommarakademin är ett sätt att kartlägga potentiella framtida A-lagsspelare i MFF har det även blivit en bra scoutingverksamhet när det gäller ledare som kan ta uppdrag i klubben, den kanske viktigaste delen i en framgångsrik fotbollsakademi. En ledare som gått den vägen är Andreas Wester som deltagit på Sommarakademin och med start i sommar kommer att vara ledare för MFF:s P9.

 

Utöver Sommarakademin driver vi även Sommar camps i sommarorterna Lomma, Bjärred, Tomelilla och Åhus där spelare i ett större spann av åldrar drillas enligt MFF-metoder men med samarbetsföreningarnas egna tränare under något kortare tid än på Sommarakademin.

 

I augusti spelas så Audi Cup i Köpenhamn där våra yngre elvamannalag deltar varje år. En riktig klassturnering med tufft motstånd. Sommarturneringarna är ett bra tillfälle för MFF att bjuda med talangfulla spelare från andra föreningar så att de får testa spela för MFF. På så vis kan vi skapa en relation med spelarna samtidigt som vi kan bedöma dem som spelare och personer i våra egna grupper under ett antal dagar i följd. På sommaren inkräktar det inte på deras verksamhet med sina egna föreningar vilket är en förutsättning för ett gott samarbete mellan MFF och breddföreningarna spelarna kommer ifrån.

 

Slutligen får några ord om vårt lyckade matchläger i England med U17 och U19 runda av beskrivningen av en hektisk, rolig och utvecklande sommar hos MFF Ungdom. 36 spelare och 8 ledare spenderade två veckor i Leigh (mellan Liverpool och Manchester) och Liverpool och slipade formen inför hösten samtidigt som man skaffade en insikt i hur livet som ungdomsproffs i England ter sig. Matchning mot Liverpool, Stoke, Crewe och Bolton och en rad intressanta utflykter och besök på akademier gjorde resan mödan värd och spelarna kom hem med ryggsäckarna fulla av influenser och lärdomar som ska öka förutsättningarna för att i första hand slå sig in i MFF:s A-lag.

 

TEXT: ANDREAS GEORGSON

Varför spelförande?
2015-04-10 09:49

Malmö FF ska vara spelförande. Det är fastslaget i föreningens spelidé: Offensiva och spelförande, byggt på solid defensiv. Hur påverkar det våra ungdomslag i vardagen? MFF Ungdom har sin definition av att vara spelförande klar och fastslagen i Den himmelsblå vägens fotbollsdokument vilket lägger ut ramarna för hur ett ungdomslag i MFF ska agera och kännas igen på planerna.

 

Som ung fotbollsspelare finns massor att lära innan du är flygfärdig seniorspelare. Mängder av offensiva och defensiva moment ska nötas in med glädjefylld träning under fotbollsutbildningen. För att spelarna ska ha en chans att förstå vad de ska lära sig och i vilka åldrar de ska göra det har vi en tydlig struktur i vår utbildningsplan för detta, moment för moment.

 

För att kunna vara offensiv och spelförande krävs att man tidigt lägger en grund tekniskt och att man vågar försöka spela sig ur svåra situationer från början. På så vis vässas teknik och speluppfattning hos spelarna redan från en tidig ålder. Med andra ord börjar vi fotbollsutbildningen med att fokusera på den offensiva delen av spelet och skälet att vi gör det är att det tar längre tid att lära sig att vara trygg med bollen (en förutsättning för att kunna vara spelförande) än det gör att träna in de defensiva moment som också är viktiga delar av en fotbollsspelares kunnande. Att kunna vara spelförande och trygga med bollen även i de tuffaste ungdomsmatcherna är en lång process och spelarna går på ett antal minor i form av missar och insläppta mål längs vägen men så länge spelarna lär av misstagen och inser vad som krävs för att undvika dem är det en del av lärandet. Det finns alltid en risk att man som spelare (och tränare) blir skärrad om dessa metoder leder till insläppta mål och förlorade matcher och ju äldre spelarna blir desto större vikt måste de lägga vid att de beslut de fattar ute på plan får konsekvenser för resultatet och resultatet kommer i en elitförening som MFF att bli allt viktigare ju närmre toppen av ”utbildningsberget” de kommer. Viktigare, men aldrig på bekostnad av spelarnas individuella utveckling.

 

I U17 och U19 förbereds man slutligen för seniorfotboll och då gäller det att vi har arbetat in ett arbetssätt som format spelare som kan vara spelförande på ett effektivt vis. Effektivt på så vis att vi kan gripa initiativet på plan och föra matcherna samtidigt som det ger resultat. En strävan vi såklart har hela vägen från P9 och upp till A-laget men vägen dit är inte spikrak.

 

Den solida defensiven då? undrar kanske en van fotbollstänkare. Den är lika viktig i slutändan. Vi instruerar väldigt lite i defensiven upp till och med elva års ålder. Så långt är det bara viktigt att spelarna kämpar hårt för att ta tillbaka bollen när de tappat den. Från 12 års ålder börjar vi jobba med instruktion även i de defensiva moment som finns i utbildningsplanen. Utvecklingen i svensk fotboll under senare år har gått mot att prioritera individuella offensiva tekniker och bollinnehav i klart större utsträckning än defensiv teknik och taktik och det märks på spelarna som kommer fram. Det är en utveckling vi inte tänker följa utan våra spelare ska få en bra grundutbildning även defensivt samtidigt som vi inte strävar efter bollinnehav allena utan att vara spelförande och effektiva i vårt anfallsspel utan att tumma på en solid defensiv.

 

//Andreas Georgson, Koordinator Malmö FF Ungdom

P15 finalspelar i Örebro i helgen
2015-03-27 10:46
Ligacupen når sin upplösning i helgen när de fyra bästa lagen i varje åldersgrupp samlas i Örebro för semifinaler och finaler. Cupen spelas i åldersgrupperna U19, U17 och U16 och MFF har kvalificerat sig för finalspel i U16-klassen. 

Det är främst spelare från MFF:s P15 som representerat MFF i U16-klassen vilket gör bedriften extra imponerande. Idag packar gänget in sig i minibussar för avresa norrut och i semifinalen väntar Hudiksvalls FF. I den andra semifinalen väntar antingen Qviding eller IFK Lidingö så med andra ord är MFF enda laget från någon av elitklubbarna som är kvar i cupen. 

Tränare för gruppen är Anders Lindsjö och Anders Fernlid. 
5 MFF:are i EM-kval för P98
2015-03-09 14:50
Elite round är sista kvalet inför EM för U17. Malmö FF har hela fem spelare med i truppen som ska försöka kvalificera Sverige för mästerskapet. 

P17/98 ELITE ROUND I SPANIEN DEN 16-26 MARS 2015
Förbundskapten Roland Nilsson har tagit ut följande spelare:

John Håkansson Kalmar FF
Marko Johansson Malmö FF
Dennis Hadzikadunic Malmö FF
Anton Kralj Malmö FF
Felix Olsson Lundgren Malmö FF
Thomas Poppler Isherwood IF Brommapojkarna
Adel Ziarat Kalmar FF
Felix Beijmo IF Brommapojkarna
Adam Hellborg Kalmar FF
Svante Ingelsson Kalmar FF
Dusan Jajic IFK Haninge/Brandbergen
William Jan AIK FF
Oskar Jansson IFK Göteborg
Junior Kamana Wa Kamana IK Brage
Zackarias Faour Manchester City FC
Emin Karaman Malmö FF
Isac Lidberg Hammarby IF FF
Moustafa Zeidan Aston Villa FC
Nyheter från våra lag