SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö FF
Ungdom
Välkommen till Malmö FF Ungdom
 

Här finner du all information du behöver kring våra ungdomslag. 


Välj vilket lag du söker information om i toppmenyn och klicka dig fram till kalendrar, trupper m.m.
 
För att se aktuella matcher och resultat klicka på Matcher / Resultat ovan.  
 
För övriga frågor kontakta Joakim Nilsson utvecklingsansvarig pojk, på joakim.nilsson@mff.se. 
Eller Jonathan Palmén, utvecklingsansvarig flick, på jonathan.palmen@mff.se.
 
__________________________________________________________
 
Malmö FF Ungdom är en grundpelare för föreningens verksamhet. Det yttersta målet med ungdomsverksamheten är att producera egna, välutbildade fotbollsspelare som kan ta steget upp i våra A-trupper och spela matcher för Malmö FF. I 2021 års Herr-trupp finns flera spelare som gått hela vägen från MFFs ungdomslag och upp i Herr-truppen.


I dagsläget har följande spelare i Herr-truppen fått hela eller delar av sin utbildning i MFF- Ungdom:

Oscar Lewicki

Erdal Rakip

Franz Brorsson

Anel Ahmedhodzic

Marko Johansson

Mathias Nilsson

Amin Sarr

Pavle Vagic

Sebastian Nanasi

Noah Eile

Mubarach Nuh

David Edvardsson

Patriot Sejdiu

Amel Mujanic (utlånad)

Samuel Adrian (utlånad)

Linus Borgström (utlånad) 

Hugo Andersson (utlånad)


Den himmelsblå vägen
Allt som allt håller Malmö FFs ungdomsverksamhet varje vecka igång omkring tusen barn och ungdomar mellan 6 och 16 år och vi arbetar enligt Den himmelsblå vägen. Den himmelsblå vägen är vår utbildningsplan sedan 2011 och innehåller dokumentering och vägledning för VAD, VARFÖR och HUR vi tränar, matchar, scoutar spelare och ledare m.m. i MFF Ungdom. Du kan ladda ner en sammanfattning av Den himmelsblå vägen på den här länken. Den fullständiga versionen tillhandahålls endast personer i MFF:s organisation. För mer info om Den himmelsblå vägen kontakta utbildningsansvariga joakim.nilsson@mff.se (pojkar) jonathan.palmen@mff.se (flickor). 

Varje år tar någon lovande ungdomsspelare det sista steget upp i MFF:s seniorlag – och varje år lär en massa barn och ungdomar känna fotbollen och varandra genom MFFs ungdomsverksamhet. Så vill vi fortsätta. Välkommen att bli en del av vår ungdomsverksamhet. 

För den intresserade finner du MFF Ungdoms matcher på www.skaneboll.se  under  föreningens matcher i vänstermenyn eller under Kalender uppe i menyn på denna sida.

Provspel

Är du intresserad av att tillhöra MFF Ungdom. Läs mer om det här: Provspel - Att spela fotboll i MFF Ungdom.doc »


Välkommen till Malmö FF Ungdom! 


Per Ågren
Sportchef ungdom

 

 

Följande dokument riktar sig till spelare och föräldrar i MFF Ungdom: 
Den himmelsblå vägen - Sammanfattning
Välkomstbrev föräldrar i MFF
Brev till dig som spelar i MFF
Fotboll mot rasism i MFF
Skånes FF:s föräldrabudord

Öppen provträning för MFF:s flicklag
2021-09-08 09:46

För vem?
Flickor födda 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 och 2013.

Vi söker både spelare för att skapa nya lag för flickor födda 2012 och 2013, samt för att utöka lagen i övriga åldrar med ett begränsat antal spelare.

 

När?

Provträningarna kommer hållas under dagtid på tisdag, onsdag och torsdag vecka 44. Exakt tid meddelas senare till de som anmäler sig.

 

Var?

Vi kommer att vara på konstgräsplanerna (plan 9 och 10) på Stadionområdet.

 

Hur anmäler jag mig?

Skicka din anmälan till Jonathan Palmén, utvecklingsansvarig flickor, på jonathan.palmen@mff.se senast måndagen den 4 oktober.

Anmälan ska innehålla:

  • Spelarens namn
  • Spelarens personnummer
  • E-postadress
  • Nuvarande förening
  • Föredragen position

Vi vill också att spelarna informerar sina nuvarande föreningar om att de kommer att provträna.

Varmt välkommen med din anmälan!

MFF:s Ungdomsakademi, landets främsta!
2021-01-10 07:57
Så kom resultatet av 2020 års certifiering. En certifiering som görs varje år av Svensk Elitfotboll (SEF), i år tillsammans med Unibet. Resultatet var på nytt väldigt glädjande för MFF och du kan läsa mer om det här under:
https://www.mff.se/landets-basta-ungdomsakademi-for-tredje-aret-i-rad/

Inget är dock så bra så att det inte kan bli bättre. Vi jobbar vidare under 2021 med att bli ännu bättre!

Gott nytt himmelsblått år!
2021-01-10 07:24
Äntligen kan vi skifta blad och lämna det jobbiga 2020 bakom oss och öppna upp för ett gott nytt år. Det nya året börjar både i dur och moll. Det tråkiga är att pandemin har slagit sina klor i Skåne generellt och Malmö specifikt som gör att vi nu inte får lov att träna som vi tänkt from och med imorgon. T.o.m. skolorna stänger ner från start och de som har träning på skolschemat kommer inte heller kunna genomföra dessa träningspass. Vi får helt enkelt vänta fram till minst den 25 januari, då nya besked kommer. Ni kan läsa mer här om vår kommuns beslut om att stänga ner alla idrottsplatser till 25 jan: 
https://malmo.se/Aktuellt/Artiklar-Malmo-stad/2020-12-21-Kultur--och-fritidsverksamheter-for-alla-aldrar-stangs.html
Under tiden gäller det för alla spelare att ändå hålla igång och alla spelare ska genom sina tränare ha fått speciellt anpassade övningar att köra själv eller med någon kompis så ofta som möjligt under denna period när vi inte kan erbjuda lagträningar. Ut och kör helt enkelt själv under tiden.

I fredags kom årets certifieringsresultat och Malmö FF:s ungdomssida var för tredje året i rad den akademi som tog överlägset flest poäng och därmed rankas som landets bästa ungdomsakademi! 
Vi är både glada och stolta över det resultatet. Men vi slår oss inte till ro, vi kommer att jobba för att bli ännu bättre under 2021 och förhoppningsvis nå ännu högre poäng i 2021 års certifiering:
https://www.mff.se/landets-basta-ungdomsakademi-for-tredje-aret-i-rad/
Vi börjar med att inviga en helt "ny plan", plan 10, som nu är klar för användning, med nytt konstgräs av bästa kvalitet, möjlighet till bevattning, ny starkare belysning, möjligheter till att spela in alla träningar och matcher i inlärningssyfte. Vi kan låsa om oss och det är bara vi i Malmö FF som har nyttjanderätt på "nya" plan 10. Ett gott första steg mot ett ännu bättre 2021 och ännu bättre förutsättningar att utbilda morgondagens stjärnor! 

Sist men inte minst, vår flicksida som vi framgångsrikt startade upp på nytt under 2020, fortsätter att växa 2021. Vi har nu flicklag i alla åldersgrupper från flickor födda 2011 till flickor födda 2006. Det innebär att vi snart har en flicksida som speglar vår pojksida med lag i alla åldrar från 9 år och uppåt. Det är väldigt inspirerande för alla inblandade att fortsätta denna utveckling och försöka göra vår "flickakademi" precis som vår pojksida till landets främsta. Forza Malmö, heja di blåe!
Nya riktlinjer Covid 19
2020-12-17 10:20
Svenska fotbollförbundet kom den 11 december ut med nya riktlinjer för Covid 19. Riktlinjerna kan ni läsa på länken nedan:
https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

Några dagar senare kom Skånes fotbollförbund ut med en särskild anpassning av riktlinjerna för Skåne.
Skånes fotbollsförbund skriver följande på sin hemsida:

"15 december 2020Särskild anpassning för Skåne – Covid 19

Med anledning av att Region Skåne gått ut med särskild anpassning för oss i Skåne, som gäller utöver de nya skärpta nationella råden (från 14 dec), har vi på Skånes fotbollförbund gjort ändringar i våra riktlinjer med följande:

Spelare som är 16 år eller äldre(2004 och tidigare) får högst vara åtta personer i gruppen vid träning. Det innebär att om träningsgruppen är större (troligtvis), måste den delas in i mindre grupper med högst åtta personer i varje, som sedan måste bibehållas vid vidare träningstillfällen. Detta gäller oavsett om träningen sker inom- eller utomhus.
Det är fortsatt inte tillåtet att spela några matcher.

Spelare yngre än 16 år(2005 och senare) får inte delta i tävlingar och matcher (inkl träningsmatcher) där de möter andra lag eller andra träningsgrupper i egna föreningen eller från andra föreningar.

I övrigt gäller sedan tidigare riktlinjer och rekommendationer, vilka publicerades fredagen den 11 december och som finns i sin helhet i nedan dokument."


Detta innebär att vi i dagsläget inte kan spela några matcher. Matcher är inplanerade för alla våra lag, men dessa kommer alltså inte att spelas förrän riktlinjerna förändrats. Vi hoppas alla att läget förbättras och att vi snart kan återgå till normal verksamhet!

Däremot kommer alla lag (P16 och yngre) att kunna träna som vanligt med start på det nya året.

God Jul och Gott Nytt År önskar MFF Ungdom!
MFF fortsatt bäst i Sverige på spelarutbildning!
2020-11-12 11:56
Malmö FF:s ungdomsakademi har återigen uppmärksammats internationellt. I en rapport från CIES Football Observatory finns vi med på en lista över de ungdomsakademier i Europa som producerar flest spelare till de 31 största ligorna i Europa. Det är tredje året i rad vi finns med på denna lista och vi är det enda laget från Sverige som är med. Detta är ännu ett kvitto på att den verksamhet vi driver är högklassig och bäst i Sverige och ger oss ny energi att göra den ännu bättre framöver. Du hittar mer om undersökningen i artikeln nedan från vår hemsida, där hittar du också hela rapporten.
https://www.mff.se/malmo-ff-fortsatt-bast-i-sverige-pa-spelarutbildning/ 
Nyheter från våra lag